Sorrylijst 2011: Diederik Stapel op nummer 1

10 januari 2012 om 11:03
nl
Diederik Stapel, de frauderende hoogleraar die doceerde aan de Universiteit van Tilburg, staat eerste op de Sorrylijst 2011. Dit blijkt uit onderzoek van de Reputatiegroep. Het bureau onderzoekt jaarlijks de verontschuldigingen die opvallende aandacht kregen in de Nederlandse pers.
Geschreven door

De excuses van Stapel na zijn fraudepraktijken hebben geen zoden aan de dijk gezet, zo blijkt uit het onderzoek, dat uitwijst dat excuses sowieso vaker op weerzin dan waardering stuiten. De excuses van Stapel kreeg afgelopen jaar de meeste kritiek.
Andere slecht ontvangen excuses
Er zijn meer ‘Brabantse’ onderwerpen hoog in de lijst. De excuses van de katholieke kerk na de misbruikverhalen werden niet positief ontvangen (tweede) en dat geldt ook voor de excuses van minister Hans Hillen, die hard ingreep bij Defensie in onder meer onze provincie.
Hurkmans, Kroon
Op nummer acht in de lijst staat bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch, die namens de kerk excuses maakte voor een misbruikzaak uit de jaren vijftig. Op plaats 23 staat Marco Kroon, de militair uit Den Bosch die in een rechtszaak was verwikkeld in 2011.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.