Opnieuw commotie rond asielzoeker Mauro - Omroep Brabant

Opnieuw commotie rond asielzoeker Mauro

10 januari 2012 om 13:26
Het ministerie van Immigratie en Asiel zegt dat er geruchten zijn dat de biologische moeder van asielzoeker Mauro Manuel uit Eindhoven in Nederland verblijft. De advocaat van Mauro, Marq Wijngaarden, spreekt dit met klem tegen.
Geschreven door

"Ik krijg een beetje de indruk dat minister Leers zijn gram over de rug van Mauro probeert te halen", zei de advocaat van Mauro dinsdag in een interview met Omroep Brabant.
Nieuwjaarsbijeenkomst
Volgens het Brabants Dagblad zei minister Leers tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst dat 'Mauro de boel aantoonbaar heeft bedrogen'. De geruchten rond de biologische moeder van Mauro zijn volgens de krant de aanleiding dat Mauro het aangevraagde studievisum nog niet gekregen heeft.
Gerechtelijke stappen
De advocaat van Mauro weet nog niet of hij stappen gaat ondernemen tegen Leers. "Dat zou kunnen, maar Mauro wil ook verder met zijn leven."
Reactie ministerie
Het ministerie laat in een reactie weten dat de kwestie niet actueel is. "Dit speelde in het verleden. De minister is verkeerd geciteerd. Het had niet "hebben aanwijzingen", maar "hadden aanwijzingen dat zijn familie in Nederland was".
Defence for Children
Volgens Carla van Os van Defence for Children is de Eindhovense familie van Mauro erg geschrokken van de ontstane commotie. "Het is ongepast om zulke verhalen op basis van geruchten de wereld in te slingeren. Het lijkt alsof het ministerie hun eigen straatje wil schoonvegen."

Mauro zelf wilde niet reageren.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...