Philips verwacht een teleurstellend resultaat

10 januari 2012 om 11:34
nl
Philips heeft in het vierde kwartaal teleurstellende resultaten geboekt. Dat zegt het elektronicaconcern dinsdag in een tussentijds handelsbericht. Het bedrijf geeft daarin aan dat de omzet vorig kwartaal nauwelijks is gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar.
Geschreven door

Volgens topman Frans van Houten heeft Philips vooral last van de moeilijke economische omstandigheden in Europa. Met de eerder dit jaar ingezette reorganisatie zijn de doelstellingen voor 2013 nog altijd haalbaar, zegt Van Houten. Philips verwacht in dat jaar onder meer een omzetgroei van vier tot zes procent.
Divisies Healthcare en Lighting
De slechte economie werkte vooral door op de divisies Healthcare en Lighting. Philips verwacht dat de omzet van Healthcare vorig kwartaal nauwelijks is gegroeid. De opbrengsten van de verlichtingsproducten namen naar verwachting met ongeveer vijf procent toe.
Dalende omzet in Europa
De tegenvallende groei van Healthcare komt vooral door Europa, waar Philips de omzet met zo'n vijf procent zag dalen ten opzichte van de laatste drie maanden van 2010. Samen met vertragingen bij het uitleveren van orders zorgde dit volgens Philips voor een groei die twee tot drie procentpunt lager uitkomt dan een jaar eerder.

In het vierde kwartaal van 2010 presenteerde Philips bij Healthcare een omzetgroei, op vergelijkbare basis, van twee procent. Philips verwacht dat de omzet van consumentenelektronica met een laag percentage is gegroeid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.