Verlost van astma na verhuizing uit Brabant - Omroep Brabant

Verlost van astma na verhuizing uit Brabant

11 januari 2012 om 18:39
nl
De luchtkwaliteit in Brabant is slecht voor astmapatiënten. Dat stelt het Astmafonds. De familie Nooijen kan daarover meepraten. In 2004 lieten ze Deurne achter zich. In Drachten ging het geleidelijk aan beter met de zonen Martijn en Michiel. Nu zijn ze zelfs klachtenvrij.
Geschreven door

Astmapatiënten en mensen met COPD, een chronische longaandoening, verlaten steeds vaker onze provincie zo stelt het Astmafonds. Moeder Trea Nooijen: "De antibioticakuren vlogen je om de oren toen we in Deurne woonden. We gingen van de ene virusinfectie naar de andere".

Volgens het astmafonds heeft het vertrek te maken met de grote hoeveelheid fijnstof dat het verkeer uitstoot in steden als Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Maar ook de intensieve veehouderij in Brabant is een probleem. Vooral de grote hoeveelheid ammoniak die varkenshouderijen uitstoten, zorgt ervoor dat longpatiënten het benauwd krijgen en kortademig worden.

In Friesland werd het voor de familie Nooijen allemaal beter. "Na twee jaar was de eerste klachtenvrij. En een jaar later de tweede".App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.