Video

Rechter wil reconstructie van zaak grenslijk Baarle-Nassau

10 januari 2012 om 11:41
nl
De rechtbank in Breda wil dat TNO een complete reconstructie gaat maken van de kist van het grenslijk in Baarle-Nassau. Dat is de uitkomst van een tussentijdse zitting op dinsdag.
Geschreven door

Die reconstructie moet plaats vinden in de villa waar vier jaar geleden het lichaam van de Wit-Russische Katrina Kanyak is gevonden. Haar lichaam zat in een volgeschuimde kliko, waar een kist omheen was getimmerd.

Zowel de advocaat van verdachte Robert-Jan B. als de rechter wil dat TNO zoveel mogelijk onderdelen van de originele kist gebruikt. Op 27 februari is er weer een proforma zitting in Breda.
Lichaam in kliko
In februari 2008 werd het lichaam van de 25-jarige Katrina Kanyah gevonden in de kinderkamer van het echtpaar. Haar lichaam zat in een met PUR schuim volgespoten kliko. Om die kliko was een gesloten kast getimmerd. Ze was al sinds april 2007 vermist. Kanyak woonde samen met verdachte Robert-Jan B. Maar die ontkent al vier jaar iets met haar dood te maken te hebben.
Geen doodsoorzaak
Deskundigen spraken elkaar bij eerdere zittingen tegen over de doodsoorzaak van de vrouw. Experts van het NFI verklaarden dat het lichaam te ver ontbonden was om een doodsoorzaak vast te stellen. Deskundigen van Independent Forensic Service zeggen dat een slagaderlijke bloeding in haar been de doodsoorzaak is.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.