Video

Wammes kan Olympische Spelen uit z'n hoofd zetten

10 januari 2012 om 14:44
nl
Turner Jeffrey Wammes van Flik-Flak in Den Bosch gaat zo goed als zeker niet naar de Olympische Spelen. Op het Olympisch kwalificatietoernooi in Londen is hij dinsdagmiddag ruim afgetroefd door Epke Zonderland.
Geschreven door

Wammes kwam uit op een totaal van 82,881, Zonderland scoorde 84,631. Opmerkelijk genoeg faalde Zonderland op zijn favoriete toestel rek, terwijl Wammes met name op voltige punten liet liggen.
Eén turner
Slechts een van de twee turners mag meedoen aan de spelen. Als beide turners zoals verwacht aan de internationale limiet voldoen, bepaalt de gymnastiekbond wie er deze zomer naar Londen gaat.

De Nederlandse turnbond heeft de kwalificatieregels voor de Spelen zo geschreven dat Epke Zonderland aan het langste eind zal trekken. Hij won de afgelopen jaren WK en EK-medailles. En dat laat de bond zwaar meewegen. En zo heeft Jeffrey Wammes dus waarschijnlijk het nakijken.Hoop
De Amsterdammer wilde zijn kansen op deelname aan de Spelen nog niet uitvlakken. ,,Ik heb hier normaal gesproken met mijn score op de meerkamp aan de internationale eis voldaan. En daarbij heb ik op rek vormbehoud getoond'', zei de turner van Flik-Flak in de North Greenwich Arena. Wellicht tegen beter weten in hield hij daarmee de hoop op een ticket voor de Spelen levend. ,,Ik heb er nog steeds recht op, laten we dit maar even laten bezinken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.