Uniformen Nederlands honkbalteam gestolen in Roosendaal

10 januari 2012 om 15:17
nl
Een tas met 30 uniformen van het Nederlands honkbalteam is afgelopen weekeinde in Roosendaal gestolen. Dieven haalden de sportkleding weg uit de auto van materiaalman Ton Meiresonne.
Geschreven door

Het gaat om 30 grijze broeken en 25 oranje shirts die de honkballers hebben gedragen tijdens het wereldkampioenschap in Panama. Oranje veroverde daar de wereldtitel.

"De spullen zijn uit mijn auto gestolen. Die stond gewoon voor de deur", vertelt materiaalman Ton Meiresonne. "Ze hebben een ruit ingeslagen van de auto en zo de tassen meegenomen. Dus ja, ik heb ook nog schade aan mijn auto."

De mannen wilden de kleding komende woensdag gebruiken bij de eerste training van dit jaar. "In de tassen zat de uitkleding van de honkballers. Gelukkig hebben we nog de thuispakken. Die kunnen we woensdag aan", aldus Meiresonne.
Oproep
De honkbalbond heeft aangifte gedaan van de diefstal, maar de bond hoopt dat mensen zich willen melden als ze een uniform krijgen aangeboden of als iemand weet waar de kledingstukken zijn. Een deel van de shirts zijn overigens al teruggevonden. "Die lagen midden op de weg in Roosendaal. Waarschijnlijk kwamen ze er toen achter dat ze niet zoveel kunnen met de inhoud", zegt de materiaalman.

Of de jongens boos zijn, weet hij niet. "Ik heb ze nog niet gesproken, maar er is niets aan te doen. Ik baal er enorm van."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.