Video

Gevonden botten in Cromvoirt zijn toch van mensen

10 januari 2012 om 16:24
nl
De botten die maandag bij graafwerkzaamheden in Cromvoirt zijn gevonden blijken toch van mensen te zijn. De resten zijn zo oud, vermoedelijk van voor 1900, dat de politie geen onderzoek meer doet.
Geschreven door

Hoeveel mensen er liggen en of ze een natuurlijke dood zijn gestorven, is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie moet de gemeente zelf beslissen of dat wordt uitgezocht. "De politie doet daar geen onderzoek naar, want als er sprake zou zijn van een misdrijf, zou dat toch al verjaard zijn."

Het Vughts Museum vermoedt dat de botten wel eens afkomstig kunnen zijn van een begraafplaats die ooit bij een kapel van voor 1832 heeft gelegen. Er zijn volgens een gemeentewoordvoerder al meer aanwijzingen dat Cromvoirt ooit een kapel heeft gehad. De botten zouden daar dus meer duidelijkheid over kunnen scheppen. Aan de stadsarcheoloog van Den Bosch is daarom gevraagd of hij de botten wil onderzoeken.

De botresten zijn gevonden bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft de botten onderzocht.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!