Video

Eind maart duidelijkheid over nieuw 'Speelhuis' Helmond

10 januari 2012 om 17:06
nl
Eind maart moet duidelijk zijn hoe een nieuw theater in Helmond eruit gaat zien. Het gemeentebestuur belooft dan een plan af te hebben waarin staat aan welke eisen een nieuw theater moet voldoen.
Geschreven door

Op 29 december werd theater 't Speelhuis verwoest door een brand die begon in de theaterzaal. Sindsdien zit Helmond zonder theater.
Plan met eisen
Het gemeentebestuur gaat een plan met eisen opstellen voor een nieuw theater. Daarin staat waar het theater in ieder geval aan moet voldoen. Dan gaat het bijvoorbeeld om de omvang van het podium, het aantal stoelen en het bouwbudget.

Als het plan er ligt, moet duidelijk worden of herbouw van het oude Speelhuis een optie is of dat er een nieuw theater moet komen. Het gemeentebestuur gaat een lijst maken van mogelijke locaties. Tot slot kiest het college van burgemeester en wethouders een architect en ontwerp en wordt gekeken hoe alles betaald kan worden.
Goed verzekerd
Het theater blijkt goed verzekerd te zijn. Zowel het gebouw als de inrichting en inventaris zijn verzekerd. Ook de kosten om te komen tot herbouw waren meeverzekerd. Wethouder Van de Heuvel sluit niet uit dat de gemeente extra geld gaat uittrekken voor een nieuw theater, los van het verzekeringsgeld.

Alle voorstellen gaan voor 1 april naar de gemeenteraad, die ze dan nog moet goedkeuren. De raad moet uiterlijk 1 juli een besluit nemen.
Geplande voorstellingen
Voorstellingen die gepland waren in 't Speelhuis, worden verplaatst naar andere locaties. De gemeente probeert zoveel mogelijk van die voorstellingen door te laten gaan. Er wordt nog gezocht naar een tussenlocatie in Helmond zelf, tot het nieuwe theater klaar is. Voorstellingen die tot en met 15 januari gepland stonden, zijn allemaal afgelast. Mensen die voor een van die voorstellingen een kaartje hadden, kunnen hun geld terugkrijgen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.