Video

Burgemeester Jacobs van Helmond treedt per 1 november af

10 januari 2012 om 20:20
nl
Burgemeester Fons Jacobs (63) van de gemeente Helmond heeft aangekondigd dat hij per 1 november opstapt. Dit heeft hij bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarsspeech. Hij wordt volgend jaar 65.
Geschreven door

Jacobs was sinds juli 2002 burgemeester van Helmond. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat het mooi is om te stoppen."

Burgemeester Jacobs was geëmotioneerd en kreeg een daverend applaus van de raad. In zijn speech bedankte de burgemeester de bewoners van zijn stad en de Helmondse politiek voor de steun die hij en zijn gezin het afgelopen jaar hebben gekregen.
Bedreigingen
Daarmee doelt de burgemeester op de periode dat hij bedreigd werd en persoonlijke beveiliging kreeg. De zware beveiliging in 2011 begon op 15 januari. Eind 2010 werd zijn huis ook al een tijd bewaakt.
Drugsmilieu
Aangenomen wordt dat de bedreigingen afkomstig waren uit het drugsmilieu en te maken hadden met de komst van een tweede coffeeshop in Helmond.

Uit een nota die het college van burgemeester en wethouders heeft gestuurd aan de gemeenteraad bleek dat het zou gaan om criminelen die bekend staan als gewelddadig. Ook stond in de nota dat een bepaalde crimineel eind november 2010 opdracht zou hebben gekregen om op korte termijn een aanslag te plegen op de burgemeester en de coffeeshop.
2012 moeilijk jaar
Verder heeft burgemeester Jacobs het in zijn nieuwjaarsspeech vooral gehad over de crisis en dat 2012 een moeilijk jaar wordt voor Helmond. Daarnaast stipte hij de positieve gebeurtenissen van het afgelopen jaar aan; de Brainport regio Eindhoven werd gekroond tot de slimste regio ter wereld en de Helmondse zangeres Rochelle won de talentenjacht X-Factor 2011.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.