'Scriptie over 'fascistische PVV' schaadt Universiteit van Tilburg'

11 januari 2012 om 08:05
nl
De scriptie van UvT-student Henk Bovekerk waarin hij concludeert dat de PVV een fascistische partij is, schaadt het aanzien en reputatie van de Universiteit van Tilburg. Dat schrijft historicus Jan Dirk Snel in de Volkskrant. Bovekerk kreeg voor de scriptie een 10.
Geschreven door

"De twee Tilburgse docenten, Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert, hebben met hun beoordeling niet alleen de student in een vervelend parket gebracht, maar ook hun eigen reputatie en die van hun universiteit geschaad - en de samenleving een slechte dienst bewezen", luidt de conclusie van Snel in het opiniestuk.
Oneens met stelling
Snel kan zich niet vinden in de stelling van Bovekerk. "Er is van alles mis met de PVV, maar dat kun je concreet en nauwkeurig benoemen. Een algemeen etiket dat volkomen misplaatst is, levert geen inzicht op en genereert juist eerder sympathie", aldus de historicus.
Literatuur
Snel is van mening dat er te weinig bronnen zijn gebruikt om tot de conclusie te komen. "Erg veel literatuur wordt niet gebruikt", zegt hij. "De scriptie is één lang toewerken naar een stelling die aan het begin al wordt verklapt. Van een open vraagstelling is geen sprake."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.