Video

Opknapbeurt Philipsdorp in Eindhoven van start

11 januari 2012 om 12:42
nl
In Eindhoven wordt woensdag het officiële startsein gegeven van de grootschalige renovatie van alle woningen in de wijk Philipsdorp. De karakteristieke wijk werd honderd jaar geleden gebouwd voor de arbeiders van Philips, en is aan een flinke opknapbeurt toe.
Geschreven door

Zo worden kozijnen vervangen, gevels, daken, buitenwanden en vloeren geïsoleerd, asbest gesaneerd en komt er nieuw sanitair.
Eerste fase
Inmiddels is een start gemaakt met het opknappen van de eerste 208 woningen. Dat zijn de huizen in de Bazelbuurt en Oud-Philipsdorp. Sommige beeldbepalende kenmerken van de huizen in de historische wijk worden teruggebracht. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoorstenen, raamindelingen en de kleuren van het schilderwerk.
Hogere huur
Woningcorporatie Woonbedrijf investeert 100 miljoen euro in de opknapbeurt van Philipsdorp. Bewoners moeten ook een beetje in de buidel tasten.

Als tegenprestatie voor de opknapbeurt en met name de betere isolatie kunnen ze een verhoging van de huur tegemoet zien van gemiddeld 50 euro per woning. Een aantal bewoners is het daar vooralsnog niet mee eens. Bewoners die niet bijdraaien, kunnen erop rekenen dat de verhoging juridisch wordt afgedwongen.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.