Studenten TU/e boos over verdwijnen borrelruimte

11 januari 2012 om 12:57
nl
Studenten van de TU/e in Eindhoven protesteren donderdag omdat hun borrelruimte dreigt te verdwijnen. Op de plaats waar die borrrelruimte is, staat op een nieuwbouwtekening een groot leeg atrium, aldus de studenten.
Geschreven door

Het gaat om de borrel van de faculteiten Electrotechniek en Technische Natuurkunde. "Alle ruimten in het nieuwe gebouw moeten minstens tachtig procent van de tijd in gebruik zijn. Die wekelijkse borrel van ons is daarom geen optie meer", aldus Tijn van de Ven van Studievereniging Van der Waals. En met het verdwijnen met die borrelruimte komt er een einde aan dertig jaar traditie van Studievereniging Van der Waals.
Borreltraditie bestaat dertig jaar
Van de Ven vindat dat ook juist vanwege het feit dat de borrel al dertig jaar in het faculteitsgebouw gehouden wordt, dat er ook geen andere goede plek te vinden is. "Het is niet een puur studenten-gebeuren, ook medewekers en docenten komen daar wekelijks bijeen. We schenken meer dan honderd soorten bier."
Gesprekken leverden niets op
De studenten hebben al een paar gesprekken gevoerd met de Technische Universiteit Eindhoven, maar daar is niets uitgekomen. Daarom bieden de studenten van Studievereniging Van der Waals en Thor samen handtekeningen aan aan het College van Bestuur met de vraag de borrelruimte te behouden.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.