Informatiebijeenkomst Schmallenbergvirus in Oirschot

11 januari 2012 om 17:54
nl
In Oirschot wordt deze maand een van de vier informatiebijeenkomsten over het Schmallenbergvirus gehouden. Ze worden georganiseerd door de Land- en Tuinbouw Organisatie en de Gezondheidsdienst voor Dieren.
Geschreven door

Ze zijn bedoeld om vragen te beantwoorden van veehouders met schapen, geiten of koeien. In heel Nederland zijn 52 schapenbedrijven besmet met het Schmallenbergvirus, zeven hiervan staan in Brabant. Hier zijn lammeren misvormd geboren. Er zijn twee gevallen bijgekomen: in Sint-Oedenrode en Diessen.

De eerste bijeenkomst is op 23 januari in Heerenveen; de vierde en laatste op 26 januari in zalencentrum 't Zand in Oirschot.
Veel vragen en bezorgdheid
Op de site van Nieuwe Oogst zegt Toon van Hoof uit Asten: "We hebben de indruk dat veehouders nog veel vragen hebben en bezorgd zijn over de komende periode. Daar staan we voor open en daarom willen we in principe alle veehouders met herkauwers, lid of geen lid, de mogelijkheid geven om hun vragen te stellen en zorgen te delen."

Van Hoof heeft binnen de belangenorganisatie diergezondheid in zijn portefeuille. Hij benadrukt dat het gaat om vier besloten voorlichtingsbijeenkomsten zonder pers. "Alleen veehouders met herkauwers", aldus Van Hoof.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.