Video

Tweetal uit Klundert gaat fietsend de wereld over

11 januari 2012 om 18:33
nl
Martje Kuijpers en Frank Goedhart uit Klundert gaan al zestien maanden fietsend de wereld over. Ze doorkruisten al twintig landen van Kroatië tot Australië.
Geschreven door

Onverwachts zijn ze even terug in Brabant. De oma van Frank overleed, het stel liet de spullen achter in Cambodja en kwam naar Nederland. Ze willen binnenkort weer vertrekken en zijn van plan om nog minstens tien maanden verder te reizen.
Het moment dat de zon opkomt
Bijzonder aan hun reis dat ze de reis op de fiets afleggen. "Als je gaat backpacken zit je vooral in de bus, als je wandelt gaat het te langzaam dus op de fiets is ideaal", legt Frank uit. Als hoogtepunt van de reis noemt hij een dagelijks ritueel: "Iedere dag als we opstaan. We beginnen met fietsen en de zon komt op, de wereld wordt wakker, dat is iedere keer weer een hoogtepunt." Het stel kende ook een dieptepunt. Na drie maanden werd Martje ernstig ziek in India. Dat had grote invloed op de reis dat ze hun plannen moesten wijzigen.
Weten wat er gebeurt in de wereld
Martje wilde van jongs af aan al de wereld over en heeft nu dus haar droom uit laten komen. De komende tien maanden zullen ze hun reis in ieder geval voortzetten. "We gaan weer een leuke tijd hebben en de tijd nemen om alles te zien. We willen terug komen met het idee dat dit een mooie complete reis is geweest. We weten zo meer van de wereld en weten hoe het er aan toe gaat in de rest van de wereld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.