Brabant heeft de nieuwe Birdy: Anna (13) uit Haaren

12 januari 2012 om 10:02
nl
De nieuwe Birdy komt uit Brabant. De 13-jarige Anna Verhoeven uit Haaren heeft een zangwedstrijd van 3FM gewonnen. Hierin zocht presentator Giel Beelen naar de Nederlandse 'kopie' van de Engelse zangeres. De finale ging uiteindelijk tussen zeven meiden tussen de 13 en 17 jaar.
Geschreven door

"Geschokt." Dat was Anna nadat Giel Beelen haar donderdagmorgen had uitgekozen tot Nederlandse Birdy. De scholier had de overwinning van de zangwedstrijd niet zien aankomen. "Ik dacht: ik zal vast niet gaan winnen, dan kan het altijd meevallen", aldus de tweedeklasser van het Maurick College in Vught.
Kanshebbers
Er deden 367 meisjes mee aan de wedstrijd, vernoemd naar de 15-jarige zangeres die bekend werd met het nummer Skinny Love. Donderdagochtend verzamelden de zeven overgebleven kanshebbers zich in de studio van de 3FM-dj. Zonder veel verwachtingen ging Anna de uitslag tegemoet. "Er zat zoveel zangtalent tussen. Ik gunde het iedereen." Uiteindelijk was het de Haarense die er met haar vertolking van Signal van de Bredase zangeres Laura Jansen met een platencontract vandoor ging. Ook mocht ze donderdagavond in De Wereld Draait Door de cover zingen. Bovendien mag ze zondag optreden op het festival Noorderslag in Groningen.
Nummer zelf gemaakt
Anna verwierf met haar optreden veel lof. "Giel Beelen heeft mij gekozen, omdat hij het een heel apart liedje vond. Je moet er echt van houden. Het is ook helemaal niet zo’n bekend liedje en hij vond dat ik er echt een nieuw nummer van had gemaakt."
Reacties
Na de uitslag stroomden de reacties op de telefoon van Anna binnen. "Hij ontplofte bijna. Mijn telefoon liep vast, omdat ik zoveel gebeld en gesms’t werd. Ik heb alleen de reacties op internet nog niet kunnen zien", zei ze donderdagavond.
School
Wie denkt dat de winnares de komende tijd niet in de schoolbanken te vinden is, heeft het mis. "Ik ga vrijdag gewoon naar school. Maar ik wil wel eerst even uitslapen, want ik was donderdagavond erg laat thuis."
Felicitaties door Birdy
De échte Birdy feliciteerde de Brabantse Birdy donderdag via Twitter. "Gefeliciteerd @Anna_Verhoeven met het winnen van de 'Nederlandse Birdy-verkiezing' op 3FM. Geniet van DWDD vanavond, ik zal kijken."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.