Licht herstel huizenmarkt Brabant

12 januari 2012 om 13:17
nl
De huizenmarkt in Brabant lijkt zich licht te herstellen. In het laatste kwartaal werden er bijna overal in Brabant meer huizen verkocht dan in het kwartaal ervoor. De verkoop van huizen blijft nog wel achter bij het laatste kwartaal van 2010.
Geschreven door

Opvallend is dat in West-Brabant in het vierde kwartaal van 2011 meer huizen werden verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. Daar veranderde 16 procent meer huizen van eigenaar.
Prijzen gedaald
De huizenprijzen daalden wel op de meeste plaatsen. Vergeleken met het vierde kwartaal in 2010 kregen huizenverkopers in Eindhoven gemiddeld ruim 25.000 euro meer voor hun huizen. In Den Bosch kostten huizen juist 20.000 euro minder.
Sneller verkocht
Huizen stonden op de meeste plaatsen in Brabant korter te koop. Vooral in de regio Waalwijk-Drunen ging het een stuk sneller. In het laatste kwartaal van 2011 kwam het gemiddeld na 118 dagen tot verkoop. In dezelfde periode in het jaar ervoor duurde het gemiddeld 193 dagen. In Breda, Tilburg en Den Bosch stonden huizen juist langer te koop.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.