Grote winkelketens komen naar Uden

12 januari 2012 om 14:14
nl
Winkelketens V&D, La Place en H&M komen naar Uden. Zij gaan zich vestigen in de nieuw te bouwen promenade op de hoek van de Marktstraat en de Pastoor Spieringsstraat. De bouw moet eind dit jaar beginnen, zodat het pand in de eerste helft van 2014 in gebruik kan worden genomen.
Geschreven door

Het ontwerp van het gebouw en de bouwplannen werden donderdagochtend gepresenteerd door wethouder René Peerenboom.
Niet alleen winkels
Naast winkelruimte komen er ook 31 appartementen in het gebouw te zitten. Bovendien wordt bovenop de winkelruimte een parkeergarage van twee verdiepingen gebouwd. Deze moet plaats bieden aan 267 auto's, verdeeld over twee verdiepingen.
V&D de grootste
Van de winkelruimte zal het grootste deel wordt gehuurd door warenhuis V&D in combinatie met restaurant La Place. Het gaat dan om 4400 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Kledingwinkel H&M huurt ook twee verdiepingen, maar wel met aanzienlijk minder ruimte: 1500 vierkante meter. De overige drie winkelpanden, 1700 vierkante meter bij elkaar, zijn nog niet verhuurd. Het gebouw is ontworpen door het Udense architectenbureau Bonnemayer.
Sloop historisch pand
Om plaats te maken voor het nieuwe gebouw, moeten de huidige panden die op de plek staan gesloopt worden. Daaronder valt ook een pand dat tijdens de operatie Market Garden in 1944 is gebruikt als commandopost door de Easy Company, ook wel bekend als de Band of Brothers. De gelijknamige televisieserie van Steven Spielberg is op deze companie geïnspireerd.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.