Minder overlast door jeugd in Eindhovense wijk Vaartbroek

12 januari 2012 om 14:18
nl
In de Eindhovense wijk Vaartbroek zijn vorig jaar amper problemen geweest met jeugd. Burgemeester en wethouders melden dit.
Geschreven door

Vaartbroek haalde de afgelopen jaren ook landelijke media door overlast, die vooral door jongeren werd veroorzaakt. Vorig jaar kreeg de politie maar zes meldingen.
Drie meldingen bij Woonbedrijf
Woningcorporatie Woonbedrijf kreeg drie meldingen van twee bewoners van appartementencomplex Amandelpoort. Hierop zijn direct maatregelen genomen om het gevoel van veiligheid te verbeteren.


B en W reageren op de raadsvragen van Rudy Reker van Lijst Pim Fortuyn (LPF). De partij refereerde hierin aan een eigen, representatieve enquête. Volgens dit onderzoek neemt de overlast rondom onder meer de Amandelpoort nog steeds toe en doet de politie te weinig.
Vraagstelling is 'erg sturend'
Het Eindhovense college is het daar niet mee eens. B en W stellen dat signalen uit de wijk juist zeer serieus worden genomen en dat er allerlei maatregelen zijn genomen. Ze voegen er aan toe dat de vraagstelling van de LPF 'erg sturend is en haast niet anders dan kan leiden tot de uitkomsten die er nu liggen'. B en W doen de partij de suggestie een volgende keer gebruik te maken van 'hiervoor gekwalificeerde gemeentelijke medewerkers'.
Niet serieus genomen
De LPF voelt zich niet serieus genomen door B en W, omdat de vragen zo laat waren beantwoord. De partij blijft bij haar standpunt dat er wel degelijk aanhoudende overlast in Vaartbroek is. Ook is ze in de wiek geschoten door de in haar ogen badinerende wijze waarop B en W tegen de enquête van de LPF aankijken.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.