Rentree hockeyer Marcel Balkestein bij Oranje

12 januari 2012 om 15:46
nl
Hockeybondscoach Paul van Ass heeft Marcel Balkestein weer opgenomen in zijn selectie. De verdediger van Oranje-Zwart is hersteld van een zware achillespeesblessure die hij afgelopen zomer opliep.
Geschreven door

Hij miste daardoor het EK en de Champions Trophy. Zijn terugkeer bij Oranje is een opsteker voor Balkestein: "Het is altijd fijn om weer terug te zijn. Zeker omdat de revalidatie normaal zes tot negen maanden in beslag neemt en ik zit nu op vijf en halve maand. Het is fijn om weer op het veld te staan."
Aanvoerder
Sander Baart, Bob de Voogd en Mink van der Weerden zitten ook bij de selectie. Net als Tilburgers Floris Evers en Tim Jenniskens, Vughtenaar Rogier Hofman, Sander de Wijn uit Cuijk en Eindhovenaar Robert van der Horst. Evers is de nieuwe aanvoerder van Oranje. De Oranje hockeymannen gaan in januari op trainingsstage in Spanje en Australië.
Blokkade
Bondscoach Van Ass verraste bij de bekendmaking van zijn selectie vriend en vijand door recordinternational Teun de Nooijer en strafcornerspecialist Taeke Taekema buiten de ploeg te houden. De aanwezigheid van De Nooijer en Taekema zorgde volgens Van Ass voor een 'blokkade' in zijn selectie. "Als je twee heel grote bomen uit het bos weghaalt, krijgen de kleinere bomen, struiken en gewassen meer zon. Daardoor kunnen ze sneller en beter tot bloei komen", zei de bondscoach.
Slikken
Voor Balkestein kwam het besluit van de bondscoach als een verrassing. "Dan moet je wel heel even slikken. Ik denk dat Teun en Taeke veel voor het Nederlandse hockey betekend hebben en dan schrik je daar wel van. Aan de andere kant denk ik dat Paul daar goed over na heeft gedacht. Ik sta wel achter de redenatie van Paul. We hebben bijvoorbeeld met Roderick Weusthof en Mink van der Weerden ook twee heel goede strafcorners in huis. Die jongens kunnen nu ook naar grotere hoogten stijgen en hopelijk gaat dat gebeuren. Dan heeft het voor het teamproces alleen maar een positief effect."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.