Eerste Cas Spijkers Trofee in Amsterdam uitgereikt

12 januari 2012 om 18:00
nl
De Cas Spijkers Trofee is donderdagmiddag tijdens de horecavakbeurs in Amsterdam voor het eerst uitgereikt. De 22-jarige Emiel Kwekkeboom, student aan de Cas Spijkers Academie in Twente, is de gelukkige.
Geschreven door

De prijs is een wisseltrofee die na het overlijden van de beroemde kok uit Moergestel in het leven is geroepen. Hij gaat naar de meest veelbelovende leerling van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer en Twente. De uitreiking vond donderdag plaats, omdat Cas Spijkers op 12 januari geboren is.

Grote eer
Kwekkeboom is dolblij met de prijs: "Ik ben er nog helemaal beduusd van. Het is een ongelofelijke eer om een prijs te krijgen die de naam draagt van de grootste kok die Nederland ooit heeft gekend."

Kreeftenmes van Cas
De trofee is het kreeftenmes van Cas Spijkers. De naam van Emiel Kwekkeboom is erin gelaserd. Volgend jaar moet hij het kreeftenmes weer afstaan en wordt de naam van de nieuwe winnaar erbij gezet.

Andere prijs
Emiel Kwekkeboom won afgelopen dinsdag ook al de titel Nationaal Kampioen Leermeester-Leerling. Voor het winnen van die titel moest hij á la minute een amuse en een driegangen menu voor vier personen bereiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.