CBR houdt Eindhovense MS-patiënte uit auto - Omroep Brabant

CBR houdt Eindhovense MS-patiënte uit auto

12 januari 2012 om 18:23
nl
Volgens verschillende specialisten kan ze gewoon autorijden, maar toch weigert het CBR haar rijbewijs te verlengen. Het overkomt de 52-jarige MS-patiënte Jeanine van Merode uit Eindhoven.
Geschreven door

Merode rijdt al 31 jaar schadeloos in haar auto. Nu de Eindhovense haar rijbewijs moest verlengen, doet het CBR moeilijk vanwege haar ziekte MS.
Onderzoek
Drie neurologen en een oogarts onderzochten haar. De uitkomst was positief. Ze is gewoon in staat auto te rijden. Ook een rijschool onderzocht haar rijvaardigheden, maar vond niets om de Eindhovense van de weg te houden.
CBR
Ondanks de positieve resultaten blijft het CBR vragen om verdere onderzoeken. Zo wil het bureau voor rijvaardigheid nu dat de vrouw onderzocht wordt door een psychiater. "Het lijkt er op alsof ze bij het CBR alles willen doen om het tegen te houden", zegt Bert Kabel, de advocaat van Van Merode. De rechter besloot dat het CBR haar besluitvorming opnieuw moest herzien. De instantie gaat daartegen in beroep. De zaak komt binnenkort voor bij de Raad van State.
Geen eind in zicht
De Eindhovense lijdt erg onder de toestand. Door haar ziekte is ze niet in staat verre afstanden te fietsen. "De auto is belangrijk, ook op het sociale vlak." Ondanks de goedkeuring van de specialisten en de rijschool en ondanks het besluit van de rechter is het einde van het verhaal niet in zicht. Tot die tijd moet ze het doen zonder auto.App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.