Video

Wim van de Donk vindt splitsen Brabant 'onzinnig'

12 januari 2012 om 18:45
nl
Het splitsen van Brabant om de economie van Zuid-Holland vooruit te helpen is 'onzinnig'. Dat zei Commissaris van de Koningin Wim van de Donk donderdag in een reactie op zijn collega Jan Franssen van Zuid-Holland.
Geschreven door

Van de Donk reageerde in zijn nieuwjaarstoespraak op de nieuwjaarsrede die Franssen woensdag hield. Franssen pleitte daarin voor uitbreiding van Zuid-Holland met Zeeland en West-Brabant.
Eerdere splitsing
Van de Donk zinspeelde op een eerdere splitsing van het hertogdom Brabant in de 16e eeuw waardoor Noord-Brabant werd afgescheiden het deel van Brabant dat nu in België ligt. "Dat is ons slecht bevallen", zei hij.

Volgens Van de Donk is het helemaal niet nodig om Brabant te 'amputeren', maar gaat het om samenwerking. Hij zei te weten dat de mensen die ertoe doen, zoals de Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, niks voor het idee voelen. Van de Donk verwacht dan ook dat het snel weer van tafel zal verdwijnen.
Brabant in trek
In zijn nieuwjaarsrede memoreerde Van de Donk dat Brabant in 2011 na Amsterdam de meeste buitenlandse investeerders heeft getrokken. Daarmee is Zuid-Holland van de tweede plek verdrongen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.