Bewoner: 'Gevaarlijke stoffen' in Drunen blijken Indische kruiden zijn

12 januari 2012 om 20:01
nl
De 'gevaarlijke stoffen' die dinsdagochtend zouden zijn gevonden bij een huisuitzetting in Drunen, blijken Indische kruiden te zijn. Althans: dat beweert voormalig huiseigenaar Paul de Brouwer.
Geschreven door

Tijdens de huisuitzetting in de Amalia van Solmsstraat ontstond veel tumult toen enkele onbekende stoffen werden gevonden op de vensterbanken van de woning. Volgens De Brouwer had de politie beter moeten weten. "Het bakje stond namelijk nog op het aanrecht."
'Veel ophef om niets'
Zelf was De Brouwer niet thuis toen de politie binnenviel. Hij betreurt dat de situatie zo uit de hand is gelopen. Zijn actie was vooral bedoeld om de politie te stangen vanwege negatieve aanvaringen in het verleden, niet om de omgeving in gevaar te brengen. De Bouwer is eerder opgepakt vanwege het illegaal kweken van wiet.
Onderzoek nog gaande
Dinsdagmiddag hebben medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monsters genomen van de onbekende stoffen. Hiervoor zette het RIVM een mobiel laboratorium in. Het is nog niet duidelijk wat het onderzoek van het RIVM heeft opgeleverd. Vooralsnog zou er geen gevaar voor de volksgezondheid zijn geweest.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.