Curator Chemie-Pack: verzekeraars wijzen claims onterecht af

13 januari 2012 om 10:50
nl
De curator van het afgebrande en failliet verklaarde Chemie-Pack in Moerdijk vindt dat verzekeraars onterecht claims van het bedrijf en verschillende overheden hebben afgewezen. Hij is in overleg met onder meer de provincie over het aanspreken van de verzekering. Curator Thijs Schraven schrijft dat in zijn tweede faillissementsverslag dat deze week is ingediend bij de rechtbank in Breda.
Geschreven door

De provincie overweegt de tussenpersoon van Chemie-Pack aansprakelijk te stellen omdat de kwaliteit van de verzekering dusdanig te wensen overlaat dat het bedrijf mogelijk niet goed is geïnformeerd. Bovendien wil de provincie onderzoeken of het mogelijk is om de bestuurders van Chemie-Pack persoonlijk aansprakelijk te stellen.
71 miljoen
Alleen de kosten die overheden maken voor het opruimen van de restanten en bodemsanering zijn al geraamd op 71 miljoen euro. Volgens onbevestigde berichten was Chemie-Pack maar voor ongeveer vijf miljoen euro verzekerd. In totaal hebben schuldeisers voor 16,8 miljoen euro bij de curator aangeklopt. Wie die schuldeisers zijn, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!