Video

Berry Knapen wint Brabants Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard

14 januari 2012 om 02:59
nl
Berry Knapen uit Heeze heeft het 45e Brabantse Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard gewonnen. Met zijn karakter ZKH Prins Willem Alexander liet hij Kitty Goverde uit Uden en Rob Scheepers uit Sterksel achter zich.
Geschreven door

Berry Knapen prolongeerde zijn titel met een imitatie van de kroonprins, compleet met uniform en sabel. Tijdens de buut kwam onder andere ook de kledingdiscussie van zijn moeder in Oman ter sprake. Het is na 2007, 2008, 2009 en 2011 de vijfde overwinning voor Knapen. "De organisatie moet een Zilveren Ton bij gaan maken. Bij drie keer winnen mag je de trofee houden. Na vijf keer ook", liet de gelukkige winnaar achteraf weten.
PublieksprijsKitty Goverde was de enige vrouw op het podium, maar mocht uiteindelijk met twee bekers naar huis. De Udense won behalve de tweede prijs ook de publieksprijs met haar creatie Bertha, een vrouw die van haar volle figuur geen geheim maakte. "Die komt in de meidenkamer." Prins Ed d'n Urste van Striepersgat reikte de prijzen uit aan de winnaars. Tonpraoter Jan Strik uit Someren presenteerde de avond.
In de ton stonden naast de nummer één, twee en drie Frans Bevers uit Oirschot, Harry Hens uit Waalwijk, Dirk Kouwenberg uit Rosmalen, Jan Schellekens uit St. Michielsgestel en Ad Vermeulen uit Chaam.
UitverkochtOp zaterdag en zondag zijn de gala-avonden. Zondag is er ook een matinee. Alle voorstellingen zijn uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.