Avans verklaart tentamens ongeldig

13 januari 2012 om 14:19
nl
Enkele honderden studenten van de Avans-opleiding marketing en economie in Den Bosch moeten een tentamen opnieuw doen. Een aantal studenten heeft namelijk de tentamens vooraf ingezien. Daarom heeft de examencommissie zes proefwerken ongeldig verklaard.
Geschreven door

Avans kwam erachter nadat iemand de directie had getipt. De school onderzoekt of studenten bewust ingebroken hebben op de computer of dat ze per ongeluk bij de tentamens zijn uitgekomen.
'Onzorgvuldigheid van de school'
Studenten zijn boos. Zij verwijten de school onzorgvuldigheid. Het gaat om een tentamen dat ze op de computer moeten maken. Het zou vanaf een bepaald moment tien minuten beschikbaar zijn om te downloaden.

Maar volgens de studenten heeft de school ze per ongeluk eerder vrij gegeven. Studenten die dat ontdekten hebben de tentamens inclusief de uitwerkingen snel rondgestuurd. De school zoekt uit wie dat heeft gedaan.
'Betrouwbaarheid gaat voor'
De studenten zijn vooral boos omdat iedereen de tentamens over moet doen, ook de leerlingen die ze niet tevoren hebben ingezien.

Avans betreurt het dat iedereen de tentamens over moet doen, maar de school vindt dat de betrouwbaarheid boven alle twijfel verheven moet zijn.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!