Peter van der Kolk uit Dakar en met heli naar ziekenhuis

13 januari 2012 om 16:00
nl
Voor Peter van der Kolk is de Dakar Rally 2012 voorbij. De autocoureur uit Prinsenbeek werd tijdens de etappe van donderdag afgevoerd met een helikopter, nadat zijn auto in een gat viel. Waarschijnlijk heeft hij een scheurtje in een wervel.
Geschreven door

Van der Kolk en zijn navigator Ricardo van der Ende vielen in het gat toen ze snelheid maakten om een duin op te komen, zo meldt hun team 2Dakar.
Gat niet te zien
"Door de hoogstaande zon waren er geen schaduwen of diepte te zien. En dus ook het gat niet dat in het duin lag. We stonden ineens acht meter lager. Wat een klap was het. Ik kan het nog niet geloven. Er was van alles afgebroken in de auto. Een grote chaos. Peter schreeuwde het uit van de pijn aan zijn rug. Ik heb meteen op de rode knop van de iritrack gedrukt om alarm te slaan", aldus navigator Van der Ende.
Met heli naar ziekenhuis
Een medische helikopter van de organisatie bracht Van der Kolk naar een klein ziekenhuis. Omdat daar niet de goede apparatuur aanwezig was, werd de coureur daarna naar het grotere ziekenhuis in Arequipa gebracht. Van der Ende kreeg de auto uiteindelijk met hulp van een aantal Peruanen in het bivak.

Peter van der Kolk is de zesde Brabantse uitvaller. Ebert Dollevoet, Jan van Gerven, Tonnie van Deijne, Jan van Woerkum en Frans van Lankveld moesten eerder de strijd staken. Van de twintig gestarte Brabanders zijn er nu nog veertien in de race.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.