Rea Lenders naar Olympische Spelen

13 januari 2012 om 16:19
nl
Rea Lenders heeft een ticket voor de Olympsche Spelen in Londen in de wacht gesleept. De trampolinespringster uit Den Bosch plaatste zich tijdens een Olympisch Test Event in Londen. Ze sloot haar laatste kwalificatiekans verrassend af met zilver.
Geschreven door

Na twee oefeningen eindigde ze als achtste en dat was voldoende. Eigenlijk was een plaats bij de beste zes vereist, maar omdat twee springsters die voor haar eindigden zich al hadden geplaatst, haalde Lenders het ook. In de finale, waaraan de beste acht deelneemsters meededen, werd Lenders vervolgens tweede. Voorafgaand aan het Test Event in Londen was ze al vol vertrouwen over haar kansen.
Athene
Rea Lenders kwam al eens in actie tijdens de Olympische Spelen. In Athene behaalde ze een mooie achtste plaats. Voor Beijing 2008 plaatste de Bossche zich net niet. Desondanks trainde ze vier jaar lang hard door met als enige doel deelname aan de spelen van Londen.
Vertrouwen
Bondscoach Lennard Villafuerte is dolblij dat zijn pupil Andrea Lenders in Londen een olympisch ticket veiligstelde. Dat de trampolinespringster het Olympic Test Event ook nog als tweede afsloot was een bonus. "Het geeft aan dat ze veel potentie heeft. Ze heeft half punt minder dan de nummer twee van het laatste WK. Dit geeft zelfvertrouwen voor de Olympische Spelen'', zei hij na afloop.
Vrijuit springen
Villafuerte werkt al jaren met Lenders. "We kunnen nu rustig naar de Spelen toewerken. Ze is in staat de moeilijkheidsgraad van haar vrije oefening nog wat op te voeren. Hier hebben we in de voorronde gekozen voor zekerheid, gewoon twintig sprongen afmaken. Na de eerste twee oefeningen wisten we dat het genoeg was voor de Spelen. Daarna kon ze vrijuit springen.''







App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.