Video

CDA Brabant wil landelijke invloed

13 januari 2012 om 19:00
nl
Het CDA in Brabant wil een 'prominente, sturende en richtinggevende rol' spelen in de landelijke partij. Dat zei voorzitter Wil van der Kruijs van het CDA-Brabant vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Oisterwijk. Om die rol vanuit Brabant te kunnen spelen is er vrijdagmiddag een commissie ingesteld met daarin oud-minister Ernst Hirsch Ballin, en Fontys-topman Marcel Wintels.
Geschreven door

Volgens Van der Kruijs is Brabant een van de belangrijkste regio's voor het CDA. De commissie met Wintels en Ballin is volgens hem niet bedoeld als tegenspeler van de landelijke partij. Volgens hem heeft het CDA Brabant geen enkele reden om te dreigen met uittreding uit de landelijke partij.
Limburg
Onder Limburgse CDA'ers zouden wel plannen leven om zich af te scheiden omdat het CDA zich zou voorbereiden op een linksere koers. Tegen de Oisterwijk aanwezige landelijke partijvoorzitter Ruth Peetoom zei Van der Kruijs dat de eenheid in het CDA zal blijven.
Toekomst
Over het stuk dat de landelijke commissie Strategisch Beraad onder leiding van Aart Jan de Geus heeft geschreven over de toekomstige koers van het CDA is Wil van der Kruijs positief. Het stuk is nog niet openbaar maar volgens Van der Kruijs is het een inspirerende visie die ver voorbij gaat aan de klassieke links-rechts discussie.

Volgens Van der Kruijs is het niet gek om nu met een visie te komen die op gespannen voet staat met het kabinetsbeleid. Hij zei dat het in het bedrijfsleven heel normaal is dat een strategie voor de toekomst wordt bedacht.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.