Eindhovense Wethouder Brink treedt af om gezondheidsredenen - Omroep Brabant

Eindhovense Wethouder Brink treedt af om gezondheidsredenen

13 januari 2012 om 18:09
VVD-Wethouder Henk Brink zal per 1 maart zijn functie als wethouder bij de gemeente Eindhoven neerleggen wegens gezondheidsredenen. Brink heeft hartproblemen. Dat is vrijdag bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad en tijdens een persconferentie.
Geschreven door

Artsen hebben Brink dringend geadviseerd zijn functie als wethouder neer te leggen. Een advies dat de wethouder niet naast zich neer kan leggen, aldus Brink zelf. De wethouder vindt het buitengewoon spijtig dat hij noodgedwongen deze beslissing moest nemen.
Gezondheidsproblemen
Vooral het laatste jaar hebben gezondheidsproblemen Brink belemmerd bij het uitoefenen van zijn ambt. Volgens Brink was zowel de fysieke als de mentale belasting te groot. Hij heeft het afgelopen jaar een aantal keer in het ziekenhuis gelegen en is ook een aantal keren geopereerd.
Zware portefeuille
Bestuur en fractie van de VVD in Eindhoven betreuren zijn beslissing. Ze zijn hem erkentelijk voor het werk dat hij de afgelopen twee jaar heeft gedaan. Brink beheerde als wethouder de portefeuille Economie, met onder andere Brainport als onderwerp. Volgens eigen zeggen al een erg zware portefeuille voor iemand die gezond is.
Vakantie
Wethouder Brink gaat de komende twee weken eerst op vakantie. In de maand februari zal hij zijn lopende werkzaamheden afronden. Komend weekend zal de VVD-fractie zijn opvolger bekendmaken. Henk Brink is twee jaar wethouder geweest in Eindhoven.App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...