Video

Fikse burenruzie om poepwater in Breda

13 januari 2012 om 19:49
nl
De gemoederen lopen hoog op in Breda. Timmerman Jos Anthonissen en zijn buurman hebben een fikse burenruzie. Niet over een verkeerd geplaatst tuinhek of over geluidsoverlast, maar over poepwater.
Geschreven door

Naast zijn timmerwerkplaats zijn appartementen gekomen. Maar dat had niet gemogen, aldus Anthonissen. "Die appartementen hadden hier niet mogen komen, omdat er geen rioleringsnetwerk is aangelegd. Maar dit plan is er op slinkse wijze doorgedrukt."

En nu de aansluiting op de rioleringen ontbreekt, zit de timmerman letterlijk 'in de shit'. "Het rioolwater stroomt nu de putjes in. En dat geeft een ongelooflijke stank."
Burenruzie
Onze verslaggever nam een kijkje en wilde wel eens weten hoe de vork in de steel zat. Maar de buurman dacht daar anders over en belde de politie. Wat volgde was een ordinaire burenruzie voor de woning.
Flesjes poepwater
Het probleem van het poepwater sleept zich voort. Anthonissen heeft de gemeente letterlijk geconfronteerd met het probleem. Met flesjes van het poepwater toog de timmerman naar het gemeentehuis in Breda. Daar zaten ze echter niet op het vloeibare goedje te wachten. "Meneer Anthonissen is hier al vaker met die flesjes geweest", was de reactie.

"Beide partijen moeten er samen uit zien te komen en zorgen voor een fatsoenlijk riool", laat wethouder Wilbert Jan Willems desgevraagd weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.