Tweede geval van groepsverkrachting duikt op in Turnhout

13 januari 2012 om 22:22
nl
Na de 19-jarige Kelly uit Turnhout die op oudjaarsnacht werd ontvoerd, verkracht en in Waalre werd gedumpt, duikt nu een soortgelijk verhaal op. Een 17-jarig meisje vertelt vrijdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat ze afgelopen zomer op dezelfde manier werd meegenomen en misbruikt door drie mannen.
Geschreven door

Het 17-jarige slachtoffer vertelt in de krant hoe ze in augustus een dancing in Vosselaar bij Turnhout verliet, toen ze door twee mannen van achteren werd aangevallen. "In totaal waren ze met vier. Allen in het zwart gekleed. Vanaf dan weet ik bijna niets meer. Behalve dat ik verkracht werd door drie mannen." Uiteindelijk kon ze ontsnappen uit de garage waar de daders haar vasthielden.

Het incident toont grote gelijkenis met dat van de Belgische Kelly. Beiden werden op straat ontvoerd en na een autorit in vreemde woningen misbruikt. Kelly werd na afloop onder de douche gezet en moest zich grondig schoonmaken, vermoedelijk om sporen uit te wissen. Ze werd daarna door de daders achtergelaten op de Heuvelstraat in Waalre, waar ze later in paniek aanbelde bij een huis.

Het 17-jarige meisje heeft een duidelijke reden om haar verhaal aan de krant te doen. "Het is zo erg dat sommige mensen je verhaal niet geloven. Het zal wel verzonnen zijn. Nee. Alleen daarom vertel ik wat ik zelf meegemaakt heb."

De Belgische jusititie gaat er vanuit dat de verkrachting van Kelly in Nederland is geweest. Mogelijk zijn de daders ook Nederlanders. De Belgische en Nederlandse politie werken samen in het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.