Video

Bouwclub Waterstraot in Halsteren kan weer lachen

15 januari 2012 om 18:55
nl
Het was een zwaar jaar voor bouwclub De Waterstraot uit Halsteren. Op 10 februari vorig jaar kwam hun bouwmaatje Wout Hagenaars om het leven. Bijna een jaar later kunnen de bouwers weer lachen. "We moeten vooruit en Wout inspireert ons daarbij."
Geschreven door

Het was een dramatische dag vorig jaar. Op een donderdagavond werd er traditioneel gebouwd totdat opeens een harde klap een einde maakte aan het leven van Wout. Hij was aan het lassen op een vat chemicaliën. De deksel sprong los en raakte Hagenaars met verstrekkende gevolgen.
Verwerking
"Het was natuurlijk meteen ontzettend emotioneel. Het eerste halfuur had ook niemand het idee dat we nog door gingen bouwen. We zaten in zak en as en de lol was er natuurlijk volledig vanaf. Tot het moment dat we elkaar aankeken en dachten: 'we moeten het voor Wout doen. De wagen moet rijden'. Toen zijn we los gegaan en zo hebben we het samen verwerkt", zegt voorzitter van de bouwclub Michiel Nefs.
Nieuw ontwerp
De dramatische gebeurtenissen hebben er voor gezorgd dat ook dit jaar weer veel enthousiasme was voor een nieuwe wagen. Nefs: "je groeit zo naar elkaar toe en dat zorgt voor een goede samenwerking. Het thema voor de optocht van dit jaar is 'Op Tocht' en dat proberen we uit te beelden door veel verschillende figuren in een tocht te laten lopen".

Het ontwerp van dit jaar is ook weer grootser dan ooit. "Met verschillende wagens en bewegende onderdelen wordt het elk jaar groter. We moeten bijna op gaan passen dat het nog wel leuk blijft. Wout helpt ons daarbij, al is het niet meer hier."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.