Lakeside-duel darter Willy van de Wiel verdacht

16 januari 2012 om 11:32
nl
De dartsbond BDO gaat onderzoek doen naar het duel dat Willy van de Wiel uit Rijen speelde in de eerste ronde van Lakeside. Er is opvallend vaak gegokt op het duel tussen Van de Wiel en de Engelsman Dave Prins. Dat meldt de BDO op haar website. Van de Wiel won het duel eenvoudig met 3-0.
Geschreven door

De dartsbond heeft specialisten gevraagd het duel en het gokgedrag na te gaan. In het officiële onderzoek worden Van de Wiel en Prins zelf gehoord, evenals match officials en bookmakers. Van de Wiel laat aan Omroep Brabant weten dat hij geen idee had dat Prins expres het duel verloor. Dat heeft hij na de wedstrijd ook aan officials van de BDO laten weten. "Ik gooide gewoon mijn dubbels en Prins niet."

Om er zeker van te zijn heeft hij de wedstrijd nog eens teruggekeken op televisie. "Maar ik zag er geen aanwijzingen in. Prins gooide ook 180-scores en hij gooide ook legs uit wanneer hij kon. Maar wanneer hij iets liet liggen strafte ik hem af."
Christian Kist
Van de Wiel sneuvelde op Lakeside in de tweede ronde. De Engelsman Martin Atkins was daarin met 4-2 een maatje te groot. Lakeside werd zondag gewonnen door de Nederlander Christian Kist. Die zette de Engelse publiekstrekker Tony O'Shea met 7-5 opzij.







App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.