Video

NAC Breda presenteert Stefaan Eskes als algemeen directeur

16 januari 2012 om 12:02
nl
NAC Breda heeft vandaag zijn nieuwe algemeen directeur gepresenteerd. Stefaan Eskes treedt per 1 maart in dienst bij de Bredase voetbalclub en wordt de eerste paar maanden ingewerkt door interim directeur Ed Busselaar.
Geschreven door

Stefaan Eskes is geen totale onbekende in de sportwereld. Hij kwam in 1994 bij de american footbalclub Amsterdam Admirals en klom daar op tot algemeen directeur. Nu wordt Eskes dus algemeen directeur bij NAC Breda. "It's a different kind of football zeggen ze dan altijd. Dit is inderdaad een andere sport voor me en ik heb in het verleden wel eens gezegd dat ik nooit werkzaam zou willen zijn bij een BVO. De afgelopen 4 jaar heb ik gewerkt als zelfstandig sportmarketeer en ik vond het wel weer eens tijd worden om in een groep mensen te werken", verklaart Eskes zijn keuze.
Vacature
De geboren Haarlemmer zag in oktober de vacature staan van algemeen directeur bij NAC Breda en reageerde. "Ik heb gewoon gesolliciteerd en dacht goede kansen te hebben. Gelukkig heeft men bij NAC Breda ook positief geoordeeld. Ik heb er enorm veel zin in", aldus Eskes.
Vriendjespolitiek
"Het feit dat we op deze manier gehandeld hebben geeft ook aan waar het nieuwe NAC voor staat. Ik wil het woord vriendjespolitiek niet in de mond nemen maar er worden nu niet zomaar vriendjes aangenomen. Het moet op de juiste manier gaan en via de juiste procedure", is interim directeur Ed Busselaar duidelijk.

Busselaar gaat zijn opvolger van 1 maart tot 1 juli inwerken. "Financieel valt er nog genoeg werk te doen voor ons samen want het gaat weliswaar iets beter met NAC Breda maar we zijn er nog lang niet. daarom is het goed dat Stefaan de huidige lijn doorzet."
Meer geld
Stefaan Eskes heeft een commerciele achtergrond en wil vooral aan de slag met het binnenhalen van meer geld bij NAC Breda. "Ed Busselaar is vooral bezig geweest met het krimpen van de kosten en heeft daar goed werk in geleverd. Mijn taak is het om de komende tijd meer geld binnen te halen voor NAC", zegt Stefaan Eskes. Ed Busselaar is er van overtuigd dat dat gaat lukken. "Stefaan heeft zich in het verleden bewezen op commercieel gebied dus wij gaan er van uit dat ie dat bij NAC Breda ook goed gaat doen."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.