3,7 procent minder huizen verkocht in Brabant

16 januari 2012 om 14:48
nl
In Brabant zijn vorig jaar bijna 17.000 bestaande huizen verkocht. Dat is 3,7 procent minder dan in 2010. Deze cijfers heeft Woningmarktcijfers.nl maandag bekendgemaakt op basis van gegevens van het Kadaster.
Geschreven door

De gemiddelde prijs die voor bestaande huizen in Brabant werd betaald, daalde vorig jaar met iets minder dan een procent tot ruim 252.000 euro. In heel Nederland werden vorig jaar 120.739 bestaande huizen verkocht. Dat is 4,3 procent minder dan in 2010.
Grootste daling in Friesland
Friesland kent met 7,5 procent de grootste daling. Alleen in Zeeland steeg het aantal verkopen van bestaande huizen. De gemiddelde prijs die vorig jaar voor een bestaand huis werd betaald, steeg in heel Nederland met 0,2 procent tot 240.100 euro.
Licht herstel Brabant
Vorige week meldde makelaarsvereniging NVM een licht herstel van de Brabantse huizenmarkt. In het laatste kwartaal van vorig jaar werden er volgens de makelaarsvereniging bijna overal in Brabant meer huizen verkocht dan in het kwartaal ervoor. De verkoop van huizen blijft ook volgens NVM nog wel achter bij het laatste kwartaal van vorig jaar.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.