Video

Blessure Dakar-deelnemer Peter van der Kolk erger dan gedacht

16 januari 2012 om 16:28
nl
De blessure van Peter van der Kolk uit Prinsenbeek is veel erger dan gedacht. De autocoureur moest de Dakar Rally staken na een zware crash. Nader onderzoek in een kliniek in de Peruaanse hoofdstad Lima heeft uitgewezen dat Van der Kolk zijn lendenwervel verbrijzeld heeft.
Geschreven door

De coureur ligt nu waterpas in zijn bed in Lima waar hij continue verzorgd wordt. Het is nog onduidelijk wanneer Van der Kolk naar huis vliegt omdat hij liggend vervoerd moet worden.
Negeren
Van der Kolk moet naar verluidt snel worden geopereerd in Nederland. Hij moet in een bed worden overgevlogen. Dat kost 38.000 euro, meldt Omroep Brabant-verslaggever Bram Beenen op Twitter. De ASO, de organisatie achter Dakar, wil dat echter niet betalen. Volgens Van der Kolk negeert de organisatie hem sinds het ongeval volkomen.
Naar AMC Amsterdam
Bij aankomst in Nederland zal Van der Kolk direct naar het AMC in Amsterdam gebracht worden waar hij in quarantaine geplaatst wordt. Er moet onderzocht worden over de autocoureur besmet is met de MRSA-bacterie.
Volledig herstel mogelijk
Van der Kolk stortte in de elfde etappe van de Dakar Rally naar Arequipa in Peru in een kuil van acht meter. Zijn navigator Ricardo van de Ende bleef ongedeerd. Van der Kolk kan volledig herstellen van zijn blessure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.