Video

Tilburgse dierenarts helpt dierenbezitters in geldnood

16 januari 2012 om 17:04
nl
De Tilburgse dierenarts Mariëtte Laugeman helpt dierenbezitters in geldnood. Als baasjes geen geld hebben voor de behandeling van hun huisdier, zorgt Laugeman dat ze toch worden geholpen.
Geschreven door

Ze heeft hiervoor samen met haar man de Stichting Mens Dier Nood opgericht. Maandagmiddag heeft ze om financiële steun gevraagd bij de gemeente Tilburg. Het is nog niet bekend of de gemeente haar tegemoet komt.
Steeds meer mensen in geldnood
Dierenarts Mariëtte ziet in haar praktijk Den Herd in Tilburg steeds meer mensen die de rekening niet meer kunnen betalen. "Vroeger was er dat misschien één per week, nu groeit dat aantal", vertelt ze.
Huisdier belangrijk voor mensen
Toch zijn huisdieren voor mensen die bijvoorbeeld in de bijstand zitten heel belangrijk. "Natuurlijk moet je bij de aanschaf van een dier opletten dat je genoeg geld hebt, maar als je een hond al acht jaar hebt en je raakt dan in de financiële problemen, moet je worden geholpen", is het standpunt van Laugeman.
Eerste puppy via fonds geholpen
Lili Hyman is een van de eerste die hulp kreeg via het fonds. Zelf had ze geen geld om voor haar hond medische hulp te betalen. "Toen ik hem kocht had ik dat wel, maar nu moet ik toch gebruik maken van het fonds", zegt ze. De hond is voor haar een grote steun: "Het is een vrolijke puppy."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.