Waterpolomannen beginnen EK met verlies

16 januari 2012 om 22:17
nl
De Nederlandse waterpolomannen zijn het Europees kampioenschap in Eindhoven begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Johan Aantjes verloor in groep A met 12-14 van Griekenland.
Geschreven door

In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven doen de waterpoloërs voor het eerst sinds 2006 weer mee aan een EK. Maandag ging het openingsduel met Griekenland met 14-12 verloren. De periodestanden waren 3-4, 3-5, 3-2 en 3-3. Topscorer aan Nederlandse zijde was Lars Gottemaker. Hij trof driemaal doel.
Goed partij
Tegen Griekenland gaf Oranje goed partij. De Zuid-Europeanen stonden na amper 3 minuten weliswaar op een 3-0-voorsprong, maar vervolgens wist Oranje goed bij te blijven. Bij het ingaan van het laatste kwart bedroeg de marge slechts twee treffers (11-9). De einduitslag werd uiteindelijk 14-12.
Ingecalculeerd
De nederlaag was ingecalculeerd, laat technisch directeur Kees van Hardeveld weten. "We staan hier omdat Nederland het gastland is. Niet omdat we ons hebben gekwalificeerd." Dat zegt volgens hem veel over het niveau van het mannenwaterpolo. "We zullen alle zeilen moeten bijzetten om aan de competitie deel te nemen." Zo hoopt Oranje alsnog aansluiting te vinden met de Europese suptop.
Hongarije
Nederland, en daarmee de Brabander Robin Lindhout uit Eindhoven, speelt dinsdagavond zijn tweede duel in poule A. Hongarije is dan de tegenstander.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.