Beveiligingsbedrijf Stratumseind Eindhoven snapt sluiting kroegen niet

17 januari 2012 om 15:49
nl
Het bedrijf dat portiers levert aan Playerz snapt niet waarom de kroegen aan het Stratumseind gedeeltelijk moeten sluiten. Van burgemeester Van Gijzel van Eindhoven moeten de kroegen een aantal weken eerder dicht, omdat hun portiers de fout in zijn gegaan. Het beveiligingsbedrijf heeft een brandbrief naar Van Gijzel gestuurd over de situatie op Stratumseind.
Geschreven door

Op die brief heeft Safe Choice, zoals het beveiligingsbedrijf heet, nog geen antwoord gekregen. Het bedrijf wil om tafel met de gemeente.

"Ik begrijp de stap van de gemeente niet", zegt eigenaar Charles Giesen. "Deze beveiligers zijn de fout in gegaan, maar nooit door de gemeente of politie nog een keer verhoord of aangesproken. De gemeente heeft alleen de camerabeelden bekeken en op basis daarvan besloten dat de kroeg dicht moet. Dat is vreemd."

Over de ruzie bij café Playerz heeft Giesen een rapport gekregen van de betreffende portiers. "In overleg met Playerz hebben we toen besloten om deze twee portiers daar even niet meer voor de deur te zetten. Ik heb ze een rustperiode gegeven."
Verdacht
Twee portiers van café Santé worden officieel verdacht van mishandeling. Ook een portier van Playerz wordt daarvan verdacht.

Er gingen geruchten dat nog drie Eindhovense kroegen gedeeltelijk dicht moeten, maar de gemeente Eindhoven ontkent dat. "Er is bij één café voornemen tot sluiting", aldus een woordvoerder van de gemeente, "maar de eigenaar krijgt de tijd om hierop te reageren, dus niets staat nog vast". Om welk café het gaat, wil de gemeente niet zeggen. Ook is niet duidelijk waarom het café vroeger dicht moet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.