Iets lagere straf voor moordenaar Marga Langendoen uit Uden

17 januari 2012 om 13:55
nl
De gevangenisstraf van de man uit Uden die vastzit voor de moord op zijn vrouw Marga Langendoen wordt met vijf maanden verlaagd. Dit heeft de Hoge Raad in Den Haag dinsdag besloten.
Geschreven door

De man heeft nu negentien jaar en zeven maanden cel gekregen. Eerder werd hij door 't Hof in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar.
Meeste klachten verworpen
De Hoge Raad verwerpt de meeste klachten van de verdachte met een zogeheten verkorte motivering. Dit houdt in dat de klachten niet tot cassatie kunnen leiden en dat geen nadere motivering nodig is. Dit omdat geen rechtsvragen aan de orde zijn gesteld die van belang zijn voor het rechtsorgaan, dan wel de te volgen procedure.
Strafvermindering geëist
Niet alleen de advocaat eiste strafvermindering, ook justitie adviseerde de Hoge Raad de straf iets te verlagen. Het heeft namelijk te lang geduurd voordat het dossier bij de Hoge Raad terecht kwam. De Hoge Raad kan zich vinden in het verzoek en legt daarom een iets lagere straf op.

Marga Langendoen uit Uden werd in 2006 dood gevonden in de Belgische Ardennen. Haar lichaam lag in de kofferbak van de auto van haar man. Ze bleek door het hoofd te zijn geschoten.
'Hof valt niets te verwijten'
De Hoge Raad verwerpt de klacht dat het Hof de straf niet goed heeft gemotiveerd. In het bijzonder gaat het er om dat het hof, hoewel er een wettelijk beletsel is een verdachte te vervolgen voor het wegmaken van sporen van zijn daad, toch het verwijderen van sporen bij het bepalen van de straf heeft betrokken.

De Hoge Raad verwerpt deze klacht. Het Hof mocht bij het bepalen van de straf rekening houden met omstandigheden waaronder het misdrijf is gepleegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.