Nog twee lokaties voor nieuw theater in Den Bosch

17 januari 2012 om 18:00
nl
Het nieuwe theater in Den Bosch komt óf in het Paleiskwartier óf aan de Zuidwal. Burgemeester en wethouders hebben dit dinsdagmiddag bepaald. De cultuuraccommodatie komt in de plaats van het verouderde Theater aan de Parade.
Geschreven door

Volgens B en W gaat het om toplocaties waar voldoende ruimte is voor een toekomstbestendig theater. Het terrein van het Groot Zieken Gasthuis in Den Bosch komt hiervoor niet meer in aanmerking.
Onderzoek naar mogelijkheden
Het college gaat de twee overgebleven locaties uitgebreider onderzoeken. Het gaat dan om onder meer kosten, de bouwperiode, de meerwaarde voor de stad, de betekenis voor de ontwikkeling van het gebied en de economische effecten. B en W verwachten binnen enkele weken een voorstel aan de raad voor de definitieve locatiekeuze te kunnen doen.
Oeteldonksche club
Ze hebben zich ook uitgesproken over de toekomstige bestemming van het huidige Theater aan de Parade. Het gebouw gaat bijdragen aan het economisch functioneren van de ondernemers in de binnenstad. Bovendien krijgt het een functie, die recht doet aan de historische betekenis van dit theater voor de carnavalsactiviteiten van de Oeteldonksche club.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.