Deurzakkers: “Johan Vlemmix krijgt een één”

18 januari 2012 om 00:58
nl
Het is elk jaar weer de vraag wie de beste carnavalshit scoort. In het verleden ontwikkelden zich al evergreens als ‘Bloemetjesgordijn’ en ‘Bij ons staat op de keukendeur’, maar komt daar dit jaar een nieuwe kraker bij? De onvolprezen Deurzakkers luisterden naar vijf verschillende liedjes en geven hun oordeel.
Geschreven door

Clemens van Bracht en Willem van Schijndel scoorden in het verleden hits met onder meer: ‘Zak eens lekker door’ en ‘Het feest kan beginnen’. Zij beoordelen de liedjes op een schaal van 1 tot en met 11.
1. Gerst - Ik laat je thuis
"Wat mij betreft mag hij ze thuis laten. Het is grappig bedacht, maar niet origineel.", zegt Willem. "Erg makkelijk scoren met een hitje van iemand anders. Het is een beetje goedkoop", vult Clemens aan.

Eindoordeel: 6
2. Alle 13 jaanke - Orchidee
Willem: "Wat ik nou jammer vind, het is een heel leuk melodietje, maar de tekst is zo plat. Ze hadden prima kansen, maar het is te gemakkelijk". Ook Clemens kan zich hierin vinden. Hij zegt: "Je ziet het meer, die platte teksten. Een gimmick is leuk, maar ik ga er niet aan mee doen".

Eindoordeel: 4,5
3. De Lawineboys - Joost
"Een echte après-ski hit. Het is lastig, want het is niet echt carnaval. Maar dit soort nummers scoren wel. Je gaat de komende jaren wel zien dat deze nummers het gaan afleggen", aldus Clemens. Willem: "het melodietje is lekker, maar de tekst is niet sterk. Het is wel een ambiancenummer. Ze hebben hun best gedaan.

Eindoordeel: 7
4. Niek en Danny - Hang de vlag uit
Deze twee artiesten komen uit Oeteldonk en zijn vooral bekend in hun eigen stad. "We kennen deze jongens en het is wel echt carnaval. Ze hebben wel eens betere nummers gehad", zegt Clemens. "Ben ik het mee eens", zegt Willem. "Het is wel een mooi liedje. Dit soort oude, gezellige carnavalskrakers die missen we."

Eindoordeel: 8
5. Johan Vlemmix - Doe de boerka
"Johan, Johan, Johan", begint Willem. "Nu heb je zo goed gestudeerd en kun je met niets beters komen? Het is drie keer niks. "Dit is echt Johan. In voor een geintje, maar hier slaat hij de plank mis. Jammer. Het heeft niets met carnaval te maken. Je kunt de boel hiermee voor de gek houden en dat kan Johan erg goed.

Eindoordeel: 1,5.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.