Video

Cynthia F. hoeft niet de cel in voor inhuren huurmoordenaar

18 januari 2012 om 12:05
nl
De Tilburgse Cynthia F. hoeft wat het Openbaar Ministerie betreft niet terug de cel in voor het inhuren van een huurmoordenaar voor haar stiefvader. De Officier van Justitie eiste woensdag voor de rechtbank in Breda 240 uur werkstraf en 9 maanden voorwaardelijke celstraf.
Geschreven door

De milde eis heeft te maken met de zwakbegaafdheid van de 20-jarige Tilburgse en haar persoonlijke omstandigheden. Ze heeft veel spijt en wil onder begeleiding haar leven beteren. Volgens de verdachte wilde ze haar stiefvader alleen maar bang maken, maar is het volledig uit de hand gelopen. De rechter doet over twee weken uitspraak.
Zwakbegaafd
Volgens het psychologisch rapport is Cynthia F. zwakbegaafd en denkt ze niet na over de gevolgen van haar acties. Ze is licht verminderd ontoerekeningsvatbaar en moet volgens de deskundigen niet terug de cel in. Ze heeft al 108 dagen gevangen gezeten en heeft in de cel een kindje gekregen.
Meer dan 500 smsjes naar 'huurmoordenaar'
De Officier van Justitie hield de verdachte wel voor dat zij maar liefst 535 smsjes heeft gestuurd naar de vermeende huurmoordenaar. Ze heeft 500 euro overgemaakt en hem ook een avond aangegeven waarop het goed uitkwam om haar stiefvader te vermoorden. Cynthia F. hield vol dat het allemaal bangmakerij was. De officier van Justitie zei dat er normaal drie jaar cel voor dit misdrijf staat, maar dat hij rekening houdt met alle persoonlijke omstandigheden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.