Menselijke botten Cromvoirt toch herbegraven

18 januari 2012 om 13:08
nl
De menselijke botten die 9 januari zijn gevonden bij graafwerkzaamheden in Cromvoirt worden herbegraven. Dat heeft de gemeente Vught bekendgemaakt.
Geschreven door

Het plan was eigenlijk om de oude botten te laten onderzoeken door de stadsarcheoloog van Den Bosch. Het vermoeden bestaat dat de botten afkomstig zijn van een oude begraafplaats van voor 1832. Het kerkhof zou naast een oude kapel hebben gelegen. Het is langer bekend dat Cromvoirt ooit een kapel heeft gehad, maar de botten zouden duidelijkheid kunnen geven over de exacte locatie.
Onderzoek moeilijk
Volgens stadsarcheoloog Ronald van Genabeek is het onmogelijk om te onderzoeken hoe oud de botten precies zijn. "Dat ze oud zijn staat vast, maar je komt er niet achter of ze tweehonderd of vijfhonderd jaar oud zijn." Omdat onderzoek geen zin heeft, heeft de gemeente besloten de botten te herbegraven op de algemene begraafplaats in Vught.
Graafwerkzaamheden
De botresten zijn gevonden bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. De politie is na de vondst meteen ingeschakeld. Die stuurden de botresten naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk die ze onderzocht. Ze bleken menselijk te zijn, maar ook heel oud. De politie besloot daarom geen onderzoek meer te doen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.