Bouw stadionkwartier Breda mag doorgaan

18 januari 2012 om 13:20
nl
De bouw van de mega-Jumbo supermarkt bij het NAC-stadion in Breda gaat definitief door. De Raad van State heeft ook de laatste bezwaren van het Retail Platform Breda hiertegen afgewezen.
Geschreven door

De winkeliers in vooral het stadsdeel Haagse Beemden vrezen weggeconcureerd te worden door het nieuwe winkelcentrum. Volgens de winkeliers wordt het winkelaanbod onevenredig uitgebreid, alleen om bij NAC de kas te spekken.
Bezwaren
Het Bredase stadsbestuur heeft de hoogste bestuursrechter ervan kunnen overtuigen dat de uitbreiding beperkt is en dat het vooral gaat om verhuizing van bestaande winkels. Ook milieubezwaren van het Retail Platform heeft de Raad van State van de hand gewezen.
Mega-Jumbo
De mega-Jumbo supermarkt komt in de plaats van de Jumbo aan de Haagweg en de overige winkels verhuizen mee met winkelcentrum De Lunet. De Raad van State vindt wel dat het Retail Plaform wel degelijk partij is in deze kwestie. De rechtbank in Breda vond eerder net als projectontwikkelaar Heja van niet, omdat het Platform niet rechtreeks bij de bouwvergunning rond het Rat Verlegh-stadion betrokken is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.