Video

Politie rolt drugslaboratorium op in Dongen

18 januari 2012 om 16:49
nl
Aan de Eindsestraat in Dongen is woensdagmiddag in een schuur een amfetaminelaboratorium opgerold. Het lab werd in een schuur achter een boerderij gevonden. In een andere schuur werd ook een hennepdrogerij gevonden. De politie heeft de 38-jarige bewoner van de boerderij aangehouden.
Geschreven door

Volgens woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie gaat het om een groot laboratorium waar kilo's amfetamine konden worden gemaakt. Het laboratorium was op het moment van inval niet in gebruik. Wel werden er grondstoffen en materialen gevonden waarmee amfetamine kon worden gemaakt. De politie gaat uit van nog meer betrokkenen.
Vaten chemicaliën
'Betrouwbare informatie' was reden voor de politie om te gaan zoeken op het perceel. Het laboratorium was woensdag niet in werking, maar er is wel geproduceerd, zegt de politie vanwege de resten die zijn achtergebleven. Er zijn veel vaten met chemicaliën aangetroffen. Zowel het laboratorium als de drogerij wordt woensdagmiddag ontmanteld.
Thuis aangehouden
De verdachte was op het moment dat hij werd aangehouden niet in het laboratorium aanwezig. Hij werd in het woonhuis bij de schuren aangehouden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

Zowel het laboratorium als de drogerij worden woensdagmiddag ontmanteld. De politie nam ook twee auto's in beslag die op het erf bij de boerderij stonden.















App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.