Kevin Abbring elfde na eerste dag in Monte Carlo

19 januari 2012 om 00:26
nl
Na de eerste dag staat Kevin Abbring elfde in het algemeen klassement van de Rally van Monte Carlo. "Blij met onze progressie op asfalt, maar het leek wel circuitracen. We hebben elke proef nog auto's moeten inhalen!", laat Abbring via Twitter weten.
Geschreven door

Tijdens de tachtigste editie van het evenement zijn de omstandigheden als vanouds. Delen van de klassementsproeven zijn besneeuwd, maar op andere delen ligt het asfalt er juist ijzig bij. "Ik heb geluisterd naar wat de teamleiding me heeft gezegd. Op de eerste proef hebben we behoudend gereden om weer in het ritme te komen", aldus Abbring.
Ondersteuning
Op de tweede proef ging het een stuk beter. "Die omstandigheden lagen me beter. We draaiden een zevende tijd tussen al die dikke WRC's", lacht Abbring. Zijn tijd was zelfs sneller dan vice-kampioen Mikko Hirvonen. Tussen de proeven door is er veel ondersteuning voor het Sonse talent. Voormalig wereldkampioen Carlos Sainz staat hem met raad en daad bij, maar ook teamgenoot Sébastian Ogier helpt Abbring.
Omstandigheden
Het zijn niet de meest ideale omstandigheden voor Abbring om zijn visitekaartje af te geven. De tricky omstandigheden verraste zelfs leider Jari-Matti Latvalla die uit de wedstrijd crashte. "Bovendien, dit is pas de eerste wedstrijd voor mij met deze auto op asfalt", verklaart Abbring.
Verwachtingen
Toch mag de officiële rijder van het VW-team voorzichtig omhoog kijken. "Ik ben hier vooral om ervaring op te doen, dus rijden we niet op de limiet. Maar de ervaren Per Gunnar Andersson staat maar 10 seconden voor mij en ik wil hem wel voorbij. En dan maar zien, er komen nog vier dagen en er wordt donderdag al sneeuw verwacht", reageert Abbring strijdlustig. Abbring staat derde in zijn klasse en zou met het passeren van Andersson tweede kunnen worden.

De wedstrijd duurt nog tot en met zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.