Belastingdienst wil 1,2 miljoen van Dijkse Boys uit Helmond

19 januari 2012 om 08:35
nl
De Belastingdienst heeft woensdag beslag laten leggen op de inboedel en materialen van voetbalclub Dijkse Boys in Helmond. De hoofdklasser is de fiscus bijna 1,2 miljoen euro schuldig.
Geschreven door

De gemeente Helmond bevestigt de beslaglegging. De gemeente is door de belastingdienst op de hoogte gesteld, omdat die eigenaar is van de grond en de accommodatie van Dijkse Boys. Wethouder Jan van den Heuvel is verrast door het nieuws, vooral omdat de club de huur gewoon steeds op tijd betaalt. Van den Heuvel heeft contact gezocht met Dijkse Boys om om de tafel te gaan, maar daar is door de club nog geen gehoor aan gegeven.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Dijkse Boys jarenlang geen loonbelasting en premies betaald voor zwart betaalde spelers. Louis Burhenne, die sinds enkele weken optreedt als voorzitter, kon het nieuws woensdag niet bevestigen. "Dit wordt weer enorm opgeblazen", laat hij in het ED weten. "Ik weet alleen dat er geen beslag is gelegd op onze bankrekening en dat we onze spullen gewoon kunnen gebruiken. We zien wel of we zondag kunnen spelen."




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.